Weerstanden / hulp / kindermishandeling

Er zijn mensen die niet durven te praten over kindermishandeling, seksueel misbruik, huiselijk geweld. Ook mensen die met kinderen werken! Onderwijzers, huisartsen, politie-agenten, verplegers, speeltuinmedewerkers, tandartsen. Zelfs groepsleiders in jeugdzorg, die zich alleen met protocollen en structuur durven bezig houden. Hoe kan dat nou? Dat is toch vet raar? Daar schrokken we echt heel erg van.

“Kindermishandeling aanpakken is weerstanden overwinnen”.
Onder deze titel organiseerde het Emma-Kinderziekenhuis een tijd terug een congres. Wij hebben toen veel volwassenen kort gevraagd naar weerstanden die zij hebben. Met camera en microfoon. Daar heeft het Emma-kinderziekenhuis een dubbel-dvd van gemaakt. Hieronder 3 van die interviews. En wat werktuigen om het onderwerp bespreekbaar te maken.

Ga op zoek naar je weerstanden om normaal om te gaan met (een vermoeden van) kindermishandeling. Schaam je er niet voor! Organiseer het daarna zo dat een kind/jongere/ouder geholpen wordt wanneer het signalen uitzend.

De filmpjes

Vragen & opdrachten

Extra info

OPROEP AAN IEDEREEN DIE MET KINDEREN/JONGEREN WERKT

LEES DIT: Wij snappen heel goed dat je moeite kan hebben met erge verhalen over kindermishandeling of seksueel misbruik....