FORUMSTUK

Bij FORUM theater spelen we korte scènes over waargebeurde verhalen uit ons leven. Over kindermishandeling en huiselijk geweld. De scène loopt slecht af voor de hoofdrolspeler. Dan vragen we aan het publiek wat ze hebben gezien. Hoe kan de hoofdrolspeler beter voor haar of zijn veiligheid zorgen? Kunnen de mensen er omheen daar wat aan doen? Dan spelen we de scène nog eens en mag het publiek STOP roepen en een van de spelers vervangen. Zo kan de scène anders eindigen. Zo oefenen we voor de werkelijkheid. Dat is ook vaak vet lachen! Alles is gebaseerd op onze eigen werkelijkheid, maar niemand speelt zichzelf. Vaak is het juist handiger om bijvoorbeeld je stiefvader te spelen, want je weet precies hoe die doet.

Forumtheater is ooit ontwikkeld door Augusto Boals en Paolo Freire: Theater van de onderdrukten. Een heleboel groepen op de wereld gebruiken deze theatertechnieken.

Forumstuk Antwerpen

We geven forumtheatervoorstellingen over de schending van jongerenrechten: kindermishandeling, intrafamiliaal geweld, seksueel misbruik, vechtscheiding, parentificatie, geweld in jonge relaties,...

Forumstuk Amsterdam-Noord

Sinds voorjaar 2012 is er een groep jongeren in Amsterdam Noord die Forumtheater maakt over schending van jongerenrechten.