Forumstuk Antwerpen

FSA 11:2 P1011953We geven forumtheatervoorstellingen over de schending van jongerenrechten: kindermishandeling, intrafamiliaal geweld, seksueel misbruik, vechtscheiding, parentificatie, geweld in jonge relaties, groepsdruk, de positie van jongeren in jeugdzorg of jeugdgevangenis, discriminatie…

We doen dat op basis van eigen ervaringen. Niemand van ons speelt zichzelf en iedereen is vrij om wèl of niet met eigen ervaringen te komen.

We improviseren, zonder kostuums, zonder make-up, zonder speciale belichting of decors. We willen het in elk lokaal, op elke straathoek of dorpsplein kunnen spelen.

De scènes zijn kort en lopen slecht af voor de hoofdrolspeler. We bespreken de scène met het publiek. Dan hernemen we de scène. Het publiek kan nu spelers vervangen.  Zo wordt er een andere afloop ontwikkeld. Dit is theater om uit een onderdrukte situatie te komen. We oefenen voor de werkelijkheid.

Elke voorstelling wordt geleid door een ervaren gespreksleider. Indien nodig zijn er nabesprekingen onder leiding van deskundige begeleiders in aanwezigheid van de jongeren-acteurs.

Zie onze eigen website: www.FORUMtheater.be

FORUM is opgericht door jongeren die deelnamen aan de voorstellingen in de afgelopen vijf jaar en is sinds 2014 een feitelijke vereniging. FORUM speelde voor en met: Thomas Moore Hogeschool / psychodiagnostiek, Karel de Grote-Hogeschool / lerarenopleiding / criminologie, Integrale Jeugdhulp Limburg, CACHET VZW Brussel, Emmaüs Jeugdzorg Antwerpen, GC De Vaartkapoen Brussel, de middelbare scholen SISA, Koninklijk Athneum Antwerpen, Koninllijk Atheneum Brasschaat , St. Agnes Hoboken, De Toverfluit Molenbeek en via de Dienst Welzijn en Gezondheid van de Provincie Antwerpen, Departement van WV & G, KRAS Jeugdwerking, Jeugdwelzijn Brussel, Minor NDAKO Anderlecht,  Provincie Limburg, MAGDA Leuven, Jeugdzorg Binnenstad Brugge, voor tientallen middelbare scholen uit de Provincies Antwerpen en Mechelen.  FORUM heeft een verbintenis met  PraKticum VZW, het Vormingscentrum van Emmaüs Jeugdzorg Antwerpen.

poster FORUM vzw 0 versie 5


Binnenkort bij STUK

Laatste nieuwsbericht