hallo lezers van mijn blog. dit is deel 2 van mijn vorige blog waarin jullie al een beetje konden lezen waarom ik nou niet bepaald uitkijk naar deze dagen.

dus zoals je je misschien kan indenken heeft mijn familie nou niet bepaald voor een feestelijk of gezellig gevoel gezorgd rond deze dagen. niemand is perfect en ik weet dat er met wel meer families gedoe is rond deze tijd maar het is gewoon zo veel dingen die mis gaan bij elkaar dat ik denk: nee laat maar. ik heb er geen zin meer in dit is te veel. dus ben ik voortaan lekker thuis.

in de jeugdhulp vond ik het nooit erg om met deze dagen niet thuis te zijn. ik vond het wel erg dat ik geen leuk thuis had om het te vieren. de enige reden dat ik liever op de groep was, was omdat het thuis gewoon erger was. en geloof me de groep was nou ook geen pretje voor mij. echt vieren deed je dan ook niet. de helft van de jongeren konden ondanks de problemen thuis wel leuk kerst vieren daar. ik mocht soms ook wel naar huis maar dat was niet beter. dus vierde ik het dan liever niet. ik wilde dan gewoon rust. blij dat er vakantie was en even geen school. maar helaas op de groep mag je ook niks voor jezelf doen. net als mijn familie komen ze dan eigenlijk dwingen dat je ‘gezellig’ meedoet. wat een ander misschien gezellig vind hoeft niet op mijn definitie van gezellig te slaan. en nee gezellig vond ik dat ook niet. de groepsgenoten die bleven waren ook vaak diegenen die gedragsproblemen hadden en erg kwaad waren dat ze dus niet naar huis mochten. dan zei de leiding ook nog: ‘ja dan had je je aan de regels moeten houden. het is je eigen schuld’. ook al had de leiding dan wel gelijk hierin, het gooit alleen maar meer olie op dat vuur. en dan zat ik daar weer tussen de ruzie.

ik ben ook niet gelovig dus dat is ook geen motivatie voor mij met kerst. het afsluiten van het jaar met oud en nieuw zie ik ook anders. veel mensen doen dan aan goede voornemens maar doe die ik eigenlijk op het moment zelf dat zo iets in me opkomt. ik zeg niet ik ga het nieuwe jaar afvallen. ik sta een keer op de weegschaal en voor de spiegel met het besef dat stilzitten met corona me 7 kilo heeft opgeleverd. ik ga dan gelijk wat op mijn voeding letten en bewegen. die kilo’s zijn er nu alweer af. dus waarom wachten tot oud en nieuw? het nieuwe jaar begint dan maar veel veranderd er dan niet voor mij. naja ik krijg dan vlak daarna de rekeningen van de belastingen van dat jaar en de gas en stroom prijs gaat omhoog dus ja…..

ik vier kerst en oud en nieuw dus liever met vrienden en me vriend. niet heel uitgebreid want he corona. in Nederland mag je momenteel 4 bezoekers hebben. ik ben alleen bang dat dit nog strenger word komende maand. ook wel apart want als ik naar mijn vriend toega met kerst is dat geen probleem. ik ben dan 1 bezoeker. zijn opa en oma zijn 2 dus totaal 3. maar zit dan wel met zijn ouders, opa en oma, 2 zussen en broertje. komen hun met ze alle naar mij dan zijn dat meer dan 4 bezoekers en dan mag het opeens niet terwijl we met evenveel mensen zitten.

dit jaar ben ik met kerst met mijn vriend bij mij thuis en kook en bak ik wat lekkere dingen. ik zie het meer als een excuus mezelf en mijn vriend lekker te verwennen met extra lekkere hapjes en een cadeautje. gezellig is het buiten kerst ook en daar ben ik heel blij mee. met oud en nieuw ga ik naar 2 vriendinnen. misschien gaat mijn vriend ook mee maar dan is het afwachten of hij die dagen vrij krijgt. nu heb ik dus wel zin in die dagen. niet persee omdat het feestdagen zijn maar omdat ik leuke plannen heb. die plannen heb ik wel vaker in het jaar maar de schoolvakantie is wel lekker haha.

ik heb mijn ouders gewoon gezegd dat ik met kerst liever niet kom. ik heb gezegd er geen behoefte aan te hebben en dat ik er niet verder op in wil. hierdoor kan ik ze dus ook niet kwetsen. mij oma is niet helemaal tevreden met dit antwoord maar mijn opa zegt dan: ‘joh laat dat meissie. ze is volwassen en het is haar keuze. ze heeft nu ook der eigen leven daar in Friesland’. ik denk dat mijn opa wel snapt dat het de familie drama is maar dus ook snapt dat ik dus geen gezeur wil en daarom niet zeg waarom.

ik heb nog wel leuke kleinigheidjes gehaald voor mijn opa, oma, moeder en haar vriend. mijn zusje haal ik nooit wat voor en zij natuurlijk ook niet voor mij. mijn oma heeft 1 keer gevraagd waarom ik eigenlijk niks voor haar haal waarop ik zei: ‘ik geef jullie wat als dank voor alles wat jullie mij hebben gegeven. mijn zusje heeft mij nog nooit iets gegeven dus voel ik ook geen morele plicht wat terug te doen. waarop mijn oma dan zegt dat ik niet verplicht ben hun wat te geven en dat ook niet zo hoeft te voelen. dat vind ik lief van der maar ik blijf ze gewoon ieder jaar wat geven. ook al vind ik ze niet gezellig met de feestdagen de rest van het jaar zijn het prima mensen. op me zusje na maar ach. ja ik kan de betere persoon zijn en haar toch at geven maar waarom moet je maar altijd de betere zijn? ik vind dat als het niet oprecht gemeend is, je het beter ook niet kunt doen. ik ben liever gemeen omdat ik eerlijk ben dan schijnheilig.

ik wens ieder alvast een fijne kerst, een gelukkig nieuw jaar en nog vele fijne jaren tegemoet!

dankje voor het lezen van mijn blog.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *