hooi

Leuk dat je weer terecht bent gekomen bij een van mijn blogs.

Deze keer wil ik met jullie iets delen over emotie. Sinds 3 maanden woon ik weer alleen, hiervoor woonde ik 4 jaar samen met mijn vriendin. Door breuken in onze relatie leek het haar goed om eventjes ergens anders te gaan wonen. En dat is best moeilijk om van 4 jaar samen te wonen naar in een keer weer alleen te wonen ( nou alleen ik heb gelukkig nog 2 lieve katten) Maar het is best moeilijk om weer dingen alleen te doen in het dagelijkse leven dan met elkaar te doen. Voor mij komen dingen zoals de was doen en het huis stofzuigen bijvoorbeeld er weer bij. Ook het samen avond eten of de dingen delen met elkaar mis ik, en ik deel graag de dingen die er gebeuren in mijn leven graag met haar. Ik vind het belangrijk in een relatie om te delen hoe het met je gaat of hoe je je voelt , al deed ik dat niet altijd. Ik vind het best moeilijk om te delen hoe ik me voel. Daar over schrijf ik het volgende

Sinds 1 jaar ben ik in behandeling bij De Waag voor mijn emotieregulatie, hoe ga ik om met mijn emotie. Hiervoor uitte ik mijn emotie in boosheid en agressie, door het ouder worden besef ik me goed dat dit niet de manier is om met je emotie om te gaan. Samen met mijn begeleider ben ik hard aan het werken om juist mijn emotie aan te gaan inplaats van ze te vermijden, want dat is wat ik hiervoor altijd deed. Het vermijden van mijn emoties!!! En hoe vermeed ik die emoties nou door bijvoorbeeld te gaan blowen of door boos te worden , het niet willen voelen van emoties. En het liefst vermeed ik mijn gevoelens die me diep van binnen raken. Soms vraag ik mezelf dan af waarom wil ik het niet voelen, en dan geef ik mezelf het antwoord : mijn adoptie heeft mij als klein jongetje beschadigd, het gevoel van vertrouwen vind ik heel moeilijk. Ik vind het ook heel moeilijk om iemand te vertrouwen. Door de dingen die ik heb meegemaakt in me leven is mijn vertrouwen vaak beschadigt. En toen ben ik een muur gaan bouwen het liefst zo hoog mogelijk. Niemand kan mij raken of mijn vertrouwen beschadigen. Maar dat geld ook voor me emotie, ik dacht als je je emotie laat zien ben je zwak en ik wilde niet zwak zijn ik wilde juist sterk zijn.

Doordat mijn vriendin al een tijdje niet meer bij me woont roept dat een hoop emotie bij me op bijvoorbeeld verdrietig zijn , alleen voelen zijn een paar van die emoties. En ik merk door die emoties te delen met mijn ouders of mijn begeleider merk ik dat het eigenlijk helemaal niet zo eng is. Het voelt eigenlijk best wel fijn om soms verdrietig te zijn , even alles er even uit gooien om daarna weer helder te kunnen denken bijvoorbeeld. Of het is best wel fijn om met je moeder te bellen en te zeggen hoe kut het eigenlijk is dat mijn vriendin niet meer bij me woont. Ik merk door mijn emoties te delen en ze aan te gaan dat het mij in mijn hoofd een hoop rust geeft , het voelt als of je een hoofd dat door elkaar is geschud weer geordend is alles in het laatje waar het hoort. En als het bij mij geordend is dat kan ik weer helder nadenken , zonder die boosheid of agressie. Vaak orden ik me hoofd door bijvoorbeeld te gaan vissen of een wandeling te maken , en stiekem tijdens die wandeling speel ik dan pokemon go haha.

Heb jij een manier hoe jij je hoofd leegt maakt ? Laat het me weten in de reacties

Mijn volgende blog gaat over mijn zoektocht naar mijn biologische ouders.

4 reacties

 1. Shakira op zegt:

  Trots op je Des en wat zwaar en toch knap hoe je dit head-on aangaat. Het is hartstikke goed om erover te praten en ik ben blij dat het je nu al zoveel goeds oplevert. Vergeet niet hoe hard ik voor je duim he!

 2. Charlotte (Student) op zegt:

  Dag Desjo,

  Wat fijn om te lezen dat je een manier hebt gevonden om om te gaan met de emoties! Maar wat was voor jou nu de belangrijkste reden voor het starten van de behandeling voor emotieregulatie en welke concrete tips zou jij geven aan jongeren die in dezelfde situatie verkeren en moeilijkheden hebben in het uiten van hun emoties?

 3. Charlotte (Student) op zegt:

  Dag Desjo,

  Wat fijn om te lezen dat je voor jezelf een manier hebt gevonden in het omgaan met je emoties. Maar wat was voor jou nu de belangrijkste reden om te starten met de behandeling voor emotieregulatie en welke concrete tips zou jij geven aan de jongeren die in dezelfde situatie verkeren en moeilijkheden hebben in het uiten van hun gevoelens?

  Groetjes, Charlotte (Student)

 4. Vibe (student) op zegt:

  Hey Desjo

  Ik heb net al jouw blogs gelezen en ik vind het moedig wat je keer op keer deelt met ons! Het is leuk om te lezen hoe je zaken aanpakt en dat je veel steun vindt bij je begeleider(s). Zeker in deze tijden is het niet altijd gemakkelijk… Wat is voor jou een gouden tip die je zou meegeven aan toekomstige begeleiders?

  Groetjes Vibe (student)

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *