Zoals jullie weten probeer ik en Andy zwanger te worden. We zitten nu in de 4de cyclus van proberen,dus zolang zijn we nog niet bezig.

Dit is een tijd vol spanning, plezier en ook verdriet. Ik heb onderschat hoe droevig je kan zijn als je je regels krijgt. En ik mis een mama in dit proces. Niet mijn mama maar iemand die mij onder haar vleugels neemt en mij steunt zoals alleen een mama dat kan.

Ik heb vrienden en familie die mij helpen maar dat is anders. Je krijgt vaak de uitdrukking te horen; “Geef het tijd, laat de natuur zijn gang gaan.” Ze hebben gelijk maar het is oh zo frustrerend om te horen. Ik ben wel blij dat ze er staan voor mij, begrijp me niet verkeerd. Maar ik mis iemand die ik 24/7 kan bellen en gewoon huilen of mijn frustraties kwijt kan.

En ik mis niet alleen iemand in deze fase maar ook in de fase van zwanger zijn. Dit is allemaal nieuw voor mij… Maar ook hier kan ik rekenen op familie en vrienden.

Ik heb ook collega op het werk en zij begeleid mij mee in dit verhaal. Zij was de eerste die zei;” het is OK om verdrietig te zijn.” En wat voor een opluchting was dit. En vanaf dat moment besefte ik dat gemis.

En wie weet kan ik jullie een van de volgende weken wel goed nieuws vertellen,

to be continued…😉

3 reacties

 1. Rhune op zegt:

  Hey Sharon!

  Het moet heel lastig zijn om zo’n zwaar proces te doorlopen zonder jouw mama of inderdaad iemand die deze rol voor jou kan vervullen. We reageren allemaal vaak met “het komt wel goed”. Ook ik ben hier schuldig aan. Het is met de beste bedoelingen, maar meestal haal je hier zelf niet zoveel uit. Het mag gezegd worden dat waar jij nu door moet ook gewoon echt k*t is. Soms is iemand die met jou meevoelt gewoon hetgene dat we nodig hebben. Iemand die zegt “je moet niet zo verdrietig zijn” bedoelt het goed, maar hier word ik nu niet meteen weer vrolijk van :D.
  Die collega van jou heeft groot gelijk! Het is de normaalste zaak van de wereld om verdrietig te zijn als dit jouw grote droom is. Ik hoop dat je binnenkort beter nieuws ontvangt. Ik duim mee!!

  Groetjes,

  Rhune (studente)

 2. Dolly op zegt:

  oh, ja, die geluksvogels die wel een steunende mama hebben …
  Hopelijk lukt het je snel om zwanger te geraken. succes, meid

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *