Dit is een heel subjectieve vraag vind ik. Sommige mensen zouden zeggen dat je een goede ouder bent als je zorgt dat je kindje alles heeft zoals onderdak, kleren, eten en naar school kan gaan. Andere zouden zeggen dat je een goede ouder bent als je er bent voor je kindje, en ervoor zorgt dat ze zich niet alleen voelen. Deze zijn beide waar. Het hangt af van je eigen waardes en normen wat jij een goede ouder vind.

Als ik aan mezelf vraag;” wat vind ik een goede ouder?” zal mijn nadruk vooral liggen op het steunen van mijn kindje. Natuurlijk zou ik hemel en aarde verzetten om mijn kindje alles te geven wat zijn/ haar hartje begeerd maar ik vind het belangrijker dat mijn kindje mij alles kan vertellen en zich geliefd voelt dan dat ze het modernste speelgoed hebben.

Andere personen die die gewaardborgdheid nooit hebben gemist gaan soms meer nadruk liggen op het materialistische omdat die gewaarborgheid vanzelfsprekend was.

Zo zie je maar hoe subjectief een goede ouder is. Je ervaringen van vroeger zorgen ervoor dat je waardes en normen ontwikkeld die je meeneemt naar je toekomst en hoe je in bepaalde situaties gaat handelen.

Ik hoop dat ik toekomstgericht een goede ouder word in de ogen van mijn kindje. Een ouder waarbij mijn kindje zich nooit hoef af te vragen of ik hem/ haar graag zie en of ik ze ooit in de steek ga laten of dat ze bang zijn van mij. Ik wil niet dat mijn kindje of eender welk kindje zich moet voelen hoe ik mij soms heb gevoeld.

1 reactie

  1. Dolly op zegt:

    mooi omschreven, zo denk ik er ook over

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *