We zitten al meer dan 1 week in 2021, en veel van jullie hebben waarschijnlijk ook goede voornemens. 

Ik ook! 

Maar de vraag is hoe lukt het mij om mij aan de voornemens te houden. 

Laat ik beginnen met mijn goede voornemens voor dit jaar.

Ik heb een aantal goede voornemens, eentje is dit jaar te stoppen met roken. Waarschijnlijk heel herkenbaar voor sommige. 

Ik heb ook in mijn hoofd dat ik niet gelijk kan stoppen. Ik zal het moeten afbouwen. 

Maar dat is iets wat ik zelf moet doen.

De vraag aan mezelf is waarom wil je stoppen met roken. Het antwoord is vrij simpel , het kost veel geld, het is slecht voor je gezondheid, je kleren ruilen ernaar en soms vind ik het ook vies. 

Maar hoe houd ik dit vol en heb ik enige handvatten op mijn doel te bereiken.

Ja die heb ik, ik wil dit jaar gaan verhuizen en dat kost ook meer geld want ik wil groter wonen. Elke keer als ik sigaretten koop ben ik steeds een stukje verder verwijdert van mijn doel want sigaretten kosten veel geld. 

Ik ben graag iemand die aan me doel werkt er er best veel voor over heeft. Ook het stoppen met roken. 

Daarnaast wil ik dit jaar ook kijken of ik mezelf kan verbeteren met vergelijking tot vorige jaar.

Mijn doelen daarvoor zijn : minder boosheid, mij kwetsbaarder opstellen, en gelukkig zijn met wie je bent. 

Nu vraag je jezelf misschien af zijn dat niet doelen die heel je leven van toepassing zijn, inderdaad dat klopt, alleen dit jaar wil ik nog een betere versie worden van mezelf dan vorig jaar. 

En dat zal volgende jaar weer zo zijn. 

Ik vind het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen maakt niet uit hoe oud je bent , je bent immers nooit oud genoeg om iets te leren.

Maar hoe bereik ik deze doelen? 

Voor aantal dingen ben ik in behandeling bij De Waag dat is een instantie die mensen helpt met hun boosheid, emoties etc. 

Ik ga daar wekelijks heen en dan heb ik een gesprek over mij en hoe het gaat. Elke week maak ik voor mezelf een doel die ik die week wil halen.  Maar als ik hem niet haal is dat ook niet een groot probleem, dan kijk ik meestal met mijn begeleidster terug hoe het komt dat ik mijn doel niet heb behaald deze week. 

Het belangrijkste is dat je niet opgeeft.

Heb jij goeie voornemens of doelen voor dit jaar ? 

3 reacties

 1. Roxanne (student) op zegt:

  Hey! Wat een goede doelen heb je opgesteld!! Ik ben benieuwd hoe het daar nu mee gaat. We zijn al 2 maand verder en ik las dat je nu ook even alleen woont. Dit lijkt mij toch veel stress dat erbij komt … Lukt het dan om jezelf nog te motiveren om aan die doelen te werken? Wanneer dat even moeilijk is, hoe kan jouw begeleidster je het best helpen om jouw motivatie terug te vinden?

  • Desjo op zegt:

   hoi
   leuk dat je me blog hebt gelezen en een mooi compliment bedankt.
   Ik heb mijn doelen even op pauze gezet , maar ik heb ook een nieuw doel en dat is om gaan met mijn emoties en dat is voor mij even het belangrijkste doel. ik denk dat ik daardoor ook weer verder kom in het leven. En inderdaad door het alleen wonen heb ik veel aan me hoofd ik vind het best moeilijk om na 4 jaar samen te wonen opeens weer alleen te moeten wonen met mijn katten

   • Roxanne (student) op zegt:

    Hey Desjo, wat goed dat je voor jezelf kon beslissen wat belangrijker was. Soms moeten we onze vooropgestelde doelen even pauzeren om belangrijkere en dringendere doelen na te streven. Het is inderdaad een moeilijke situatie waar je doorheen moet. Dat je de energie gevonden hebt om dan aan jezelf te werken is erg sterk. Al denk ik dat dit niet altijd even makkelijk is. Kan jouw begeleidster je op moeilijke momenten toch motiveren om aan jouw doelen te werken? En hoe doet ze dit dan?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *