Vandaag is er waar ik woon een dikke laag sneeuw gevallen. Mijn vriend en ik zijn buiten wezen wandelen en hebben een kort sneeuwballen gevecht gehouden. Ik weet nog van vroeger dat wanneer er sneeuw viel ik samen met mijn vader altijd de traditionele sneeuwpop maakte.

Een keer toen er uitzonderlijk veel sneeuw lag, mijn broer en ik een sneeuwballen gevecht hebben gehad. Eerst wij tweeën en nadat ik hem een keer goed ingepeperd had zei hij ”kom laten we naar de buurkinderen gaan’. Ik was nog heel klein, 6 jaar ongeveer en onbevreesd. Mijn broer maakt hier goed gebruik van en gaf mij de perfecte sneeuwbal. Hij zei ‘rennen soof! pak ze!’. En ik rende op de buurkinderen af en nam ze goed te grazen als een kleine kanonskogel. Het maakte mij niet uit dat ik door de vuurlinie heen moest, ‘Een beetje sneeuw doet mij niks.’ dacht ik. En ik rende als Rambo eropaf, ondanks dat ik absoluut niet snel was rende de tegenstanders daarna gillend weg. Mijn broer was trots op me en ik was blij. Het was een goede dag.

De lekkerste chocomelk om op te warmen

-Een bekertje melk.
-5 blokjes chocolade melk of puur.
-1 a 2 druppels vanille extract.
– voor de volwassenen en drinkers onder ons een shot Cointreau.
– Eventuele topping van marshmallows, slagroom, nootjes etc..

Zet een steelpannetje op het vuur. Meng hierin de melk, chocolade en het vanille extract totdat de chocolade gesmolten is.
Giet dit in je favoriete mok. Laat eerst licht afkoelen voordat je de Cointreau erbij doet, alcohol verdampt met 70 graden.
Doe daarna toppings naar smaak en genieten maar!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *