hallo lezers van mijn blog. vandaag heb ik het over de examens die ik heb behaald op mijn vorige school en wat een gedoe het is geweest om mijn vrijstellingen rond te krijgen.

om de een of andere reden ben ik net een magneet voor wat minder professionele mensen. en pech. daar kom je als lezer denk ook steeds meer achter naarmate je mijn blogs leest. mijn meiden coach zei ook ooit tegen mij: ‘het is dat ik je al vanaf je 16e ken en al het gedoe heb zien gebeuren, anders zou ik nooit geloven dat iemand zo een pech had.’

en dat slaat soms dus nog steeds toe. het begon op mijn sportopleiding waar ik door sportersastma moest stoppen met de opleiding. ik leg dit nog verder uit een een volgend blog over mijn studie vertragingen. omdat ik niet mee kon doen met de sport lessen mocht ik mijn certificaten voor Nederlands, Engels en rekenen halen. totdat corona naar Nederland kwam. hierdoor konden veel leerlingen hun examen niet doen dat jaar en hier viel ik dus ook onder.

op mijn volgende opleiding had je ook een versneld traject. als je van de havo kwam deed je de opleiding in 2 jaar in plaats van 4. dat wilde ik maar al te graag aangezien ik zo snel mogelijk naar het hbo wilde. ik was ondertussen ook al 20. ik legde mijn situatie uit over dat ik de havo niet kon afmaken door ziekte en de keuze had of weer de 4 havo opnieuw te doen of naar het mbo te gaan. het mbo krijg je veel meer studiefinanciering en ook nog een ov om te reizen. aangezien mijn havo school in leiden was en ik in Alphen woonde scheelde die ov dus ook weer veel geld. dus financieel koos ik voor het mbo.

mijn school zei dat ik de examens voor die 3 vakken wel bij hun kon doen. zij hadden minder leerlingen en hadden dus nog wel plek voor mij in het examen lokaal. als ik ze alle 3 haalde kon ik met mijn vrijstellingen de 2 jarige opleiding doen. ik heb ze alle 3 gehaald en mocht vol trots na de zomervakantie beginnen met de versnelde versie van de opleiding. helaas omdat de school in Gouda was en ik verhuisde naar Friesland, zit ik nu dus ook weer op een andere school. dan denk je misschien waarom ben je daar niet dezelfde opleiding gaan afmaken? nou ook dat was een hoop gedoe wat ik nog uitleg in het komende blog over studie vertragingen.

nu ben ik eigenlijk wel blij want ik het het erg naar mijn zin op deze opleiding. ik wist nooit eerder dat deze bestond en dat dit beroep een ding was. ik zag engineer nooit op carrière dagen voorbij komen. als ik het eerder had geweten dat dit bestond was ik denk nooit voor fysio en de sportopleiding gegaan. maar ach het leven loopt soms raar. zolang ik nu maar op mijn plek ben.

nu komt dus alleen het volgende probleem. ik heb dus die certificaten en het is dan ideaal om dus ook hier vrij te krijgen van Nederlands en Engels. dan heb ik meer tijd om huiswerk te doen want ja ik heb thuis ook huishouden te doen aangezien ik op mezelf woon. normaal gaat dat heel simpel. je vraagt aan je oude school of ze je een verklaring van vrijstelling willen sturen. deze zou al in hun systeem moeten staan en zou dus binnen een week ontvangen moeten zijn. je voelt het misschien al aankomen mar dat is niet gebeurd. we zijn al meer dan 10 weken verder en ik heb nu pas een deel. een ander deel zijn ze kwijt dus Engels examen moet ik nu opnieuw gaan doen.

hoe gebeurd dat nou allemaal? nou de school is dit jaar gefuseerd en ergens in die fusie zijn ze alle oude leerling documenten en dossiers kwijt geraakt. een school is verplicht die enige tijd te bewaren dus hier hebben ze al problemen mee met leerlingen die daar nog op school zitten. ik heb nog vrienden op die school die mij dit vertelde. dus ik heb eerst de documenten die ik nog had opgestuurd. en toen hoorde ik 2 weken niks. daarna heb ik maar weer gemaild en hoorde ik dat er wat verwarring was over in welke klas ik nou zou hebben gezeten. hoe heb je daar 2 weken verwarring over? mail mij en je hoort meteen in welke klas ik zat…… weer een tijd hoorde ik niks dus stuurde ik maar weer een mail. ze hadden een aanvraag gestuurd naar de backoffice maar deze beweerde deze nooit gekregen te hebben. weer wat weken en gedoe verder en nog niks. nu was ik er aardig klaar mee en heb ik op een nette manier gezegd dat ik niet snapte wat er nou precies misging. ik heb gewoon recht op die documenten en had ze snel nodig dus als het nou niet lukte zou ik een melding maken.

hierna kreeg ik opeens een bericht van een heel ander persoon binnen de school dus ik zal wel een gevoelige snaar hebben geraakt. eindelijk na weer 2 weken kreeg ik mijn vrijstelling verklaring. alleen stond Engels er niet op. ze zijn het kwijtgeraakt. dat examen mag ik gelukkig van mijn huidige school hier zo snel mogelijk doen omdat ook zij doorhebben dat ik het vak meer dan onder de knie heb. dus ik doe gewoon mijn examens hier en heb wel mijn andere vrijstellingen eindelijk. dat een goede school door een fusie zo een zooitje kan worden. wat zonde. ik hoop voor mijn vrienden die daar nog zitten dat het snel opgelost word.

dank voor het lezen van mijn blog.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *