Vandaag had ik een rustig dagje. Voornamelijk ben ik aan het gamen geweest met mijn vriend. We zouden lekker simpel nasi maken en ik ging nog wat boodschappen halen. Altijd maak ik een boodschappenlijstje en deze keer ook. Ik wou heel graag de Koreaanse rode gefermenteerde soja bonen pasta. Die heeft een typische smaak en is lekker pittig. Hiermee wou ik een marinade maken voor de kip. Ik ging naar de lokale toko en deze was dicht, zondag natuurlijk. Het was ook letterlijk een zonnige dag. Ik fietste met mijn jas open en zag mensen in het gras liggen. Heerlijk dacht ik dit voelt echt als mooi lente weer. In de supermarkt aangekomen kon ik het niet vinden. dus ik ging naar de supermarkt ernaast, die hebben vaak wat andere spullen. En daar kan je vaak lekkere buitenlandse dingen halen die je in de gewone supermarkt niet kan vinden.

Ik was hier en vond een heel schap vol met kruidenpastas in verschillende potjes, doosjes en blikjes. Nergens kon ik het bekende rode bakje met de gouden rand op de deksel vinden. Dus ik keek beter en vond uiteindelijk een plastic bakje met de naam, Honzukuri. Er stond niet op wat het precies was en een blik op de ingrediënten gaf mij de indruk dat het wel goed zou zijn. ‘spicy fermented soy bean paste’ Stond erop. Thuis aangekomen pakte ik en mijn vriend de boodschappen uit. Mijn vriend, die Japans heeft gestudeerd, pakte het plastic doosje en moest lachen. ‘Ja ze hadden niet de rode pasta dus ik dacht dat deze ook wel goed zou zijn’ Zei ik. Hij vertelde mij wat de tekst die erop stond betekende en wat het precies was. Het was een pasta om pittige miso soep te maken. Een soep die Japanners eten als ontbijt, en ik heb genoeg miso pasta voor 30 mensen meegenomen. Dus hierbij een basis recept voor miso soep.

Miso soep

1 liter bouilion ( naar keuze of japanse dashi bouillion)
2 eetlepels miso pasta
2 a 3 groentes of ander soort ingrediënten naar keuze, vaak wordt het gemaakt met tofu, lente ui en zeewier

Je brengt de bouilion aan de kook. Je doet de groentes naar keuze erbij en laat het weer koken. Als de groentes bijna gaar zijn doe je de twee eetlepels miso pasta erbij. Goed roeren totdat de pasta is opgelost en je bent klaar.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *