hallo lezers, zoals jullie al zien aan de titel heb ik de griep. ik denk dat ik dit ook niet gelijk post maar eerst een keertje nalees wanner ik weer beter ben. ondanks dat ik me erg ziek en naar voel, voelt het ook als een soort rust. ik heb het erg druk met school maar terugkijkend naar het afgelopen jaar heb ik het ook erg druk met mijn vrijwilligers werk.

ik doe dus vrijwilligers werk bij verschillende organisaties in de jeugdhulp. bij sommige is dit vergaderen, bij anderen interviews afnemen en nog wat andere projecten. bij sommige van die organisaties is het echt vrijwillig dus als ik het even druk heb of niet goed in me vel zit ben ik tot niets verplicht. dit voor stuk is ook vrijwillig en houden ze er rekening mee dat ik het bijna altijd wel druk heb. bij andere organisaties is dat wat minder. zo was ik even 5 dagen in België in juli ( wat mijn enige vakantie was van dit hele jaar) omdat ik er echt even tussen uit moest en rust wilde. toch werd ik meerdere keren gemaild, geappt en gebeld door een paar van de sommige organisaties. tegen sommige kan ik gewoon zeggen sorry ik ben op vakantie en dan wensen ze me veel plezier en spreken ze me wanneer ik terug ben. van andere krijg ik helaas gezeur en te horen dat hun de week dat ik terug ben zelf op vakantie gaan en het echt voordat ze weggaan af willen hebben. ik denk dan bij mezelf zoek dan een andr of kom er eerder dan een week van tevoren mee maar omdat ik moe ben zeg ik helaas dus ook sneller ja. gevolg hiervan is dat dat eigenlijk word misbruikt en ze mij van alles blijven vragen en daardoor blijf ik ook moe en blijft die cyclus zich herhalen.

nu ben ik dus ziek. en nu gebeurd weer hetzelfde en voel ik me echt te beroerd dus hoe moe ik ook ben zeg ik nu echt nee. aller eerst merk ik dat ze dat niet accepteren van mij en ik ze dus stug moet herinneren dat het VRIJWILLIG is. ten 2e ik ben liever ook niet ziek en vind het respectloos dat ze hier geen rekening ermee houden. terug denkend aan afgelopen jaar hebben ze nooit rekening met mij gehouden. ik heb dus besloten dit soort organisaties te verlaten. ik heb bijna nooit tijd voor mezelf. bijna nooit tijd voor vrienden. en soms eisen ze zelfs dat ik me bezighoud voor projecten ten koste van mijn school en dat gaat te ver. dus ik ga weg bij dit soort organisaties.

( update nu ik dit terug lees. deze organisaties en kleine project groepen vonden het niet leuk dat ik wegwilde. ik heb ze er stevig aan moeten herinneren dat het vrijwillig is en ik dus vrij ben ieder moment dat ik wens te stoppen. ook heb ik aangegeven dat ik de manier van omgang niet prettig vond en alleen verder wilde met projectgroepen en organisaties die wel meer naar mijn grenzen luisterden.)

de project groepen en organisaties zoals het jwb, de 18 vs 21 werkgroep, dit bloggen voor stuk en andere blijf ik wel. ik heb het naar me zin en deze mensen zijn erg vriendelijk en houden gewoon rekening met mij. ik vind het erg jammer dat ik nu al 4 dagen ziek moet zijn voordat ik echt inzie hoe leegegzogen ik werd door sommige. maar beter laat dan nooit.

volgende week heb ik wel een toetsweek dus laten we hopen dat ik optijd opknap om nog even stevig te leren haha. toch wel dubbel ziek zijn. je voelt je rot maar hebt wel gedwongen rust en gaat door de verveling wel even reflecteren. wat in mijn geval erg goed voor me was. ( weer een update. de toetsweek ging redelijk. ik wou dat ik meer kon leren maar sta wel voldoende. helaas was 1 van mijn docenten ook ziek dus dat betekent dat ik die toets later moet doen. maar dan heb ik wel meer tijd te leren haha.

bedankt voor het lezen van mijn blog!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *