hallo lezers van mijn blog. ik heb herfstvakantie! en dat betekent dat ik mijn vrienden in zuid Holland weer kan zien! normaal heb ik school en kan ik de schooldagen dus niet even 4 uur heen en weer 4 uur terug reizen om mijn vrienden weer even te zien. de weekenden heb ik wel tijd maar dan kost het heel veel geld en dat heb ik dus ook niet. naja ik heb wel geld natuurlijk maar niet genoeg om zorgeloos te spenderen wanneer en wat ik maar wil. dus ben ik erg blij dat ik deze vakantie ze weer even kan zien!

helaas weten mijn ouders dat dus ook en die willen dan meteen dat ik dus ook bij hun langs ga. ik heb geen hekel aan mijn ouders. maar ik heb ook niet de beste band me ze. ik heb veel meer plezier wanner ik naar mijn vrienden ga. mijn ouders zijn meer een sociale verplichting. toen ik in alphen aan den rijn woonde en dus makkelijk binnen een kwartier met de trein in de buurt was, vroegen me ouders nooit of ik langskwam. ik zag ze dan eens in het halfjaar en vond dit meer dan prima. nu dat ik friesland woon hebben ze het liefst dat ik wekelijks langskom. dat is natuurlijk onmogelijk voor mij dus waarom juist wanneer het niet kan het willen? dit heb ik dus ook gevraagd en krijg dan het antwoord: juist daarom. toen ik in alphen woonden konden ze makkelijk langskomen. nu dat ik in friesland woon voel ik onbereikbaar voor ze en willen ze me juist zien. ik vind het verstikkend.

ik heb 1 week vakantie. in die ene week heb ik ook huiswerk. school snapt blijkbaar niet dat leerlingen geen huiswerk in de vakantie willen. het is ook erg oneerlijk dat wij leerlingen wel huiswerk moeten maken maar dat de docenten geen toetsen nakijken of vragen van ons beantwoorden want hun zijn wel volledig vrij. ergens wil ik dan in protest gaan maar als ik me huiswerk niet maak ben ik de enige die daar last van heeft dus ik moet wel.

dat betekent dat ik misschien 5 a 4 dagen overhoud voor vrienden. nu zie ik alleen de vrienden in regio leiden. mijn andere vrienden zie ik een andere keer anders word het te veel heen en weer reizen. helaas wil mijn opa dus met mij naar een beurs. wat betekent dat ik anderhalve dag minder heb voor vrienden. 1 avond van tevoren naar ouders reizen. daarna naar de beurs. en daarna weer naar huis want mijn opa is dan wel zo lief me naar huis te brengen. nou ja…… de beurs is in het weekend dus ik zei dat kost te veel geld ik kom niet dus zei hij dan kom je vrijdag hierheen en breng ik je zaterdag terug. dat betekent wel dat ik dus niet zaterdag en zondag huiswerk doe maar alleen zondag en het huiswerk van zaterdag dus op een doordeweekse dag moet.

natuurlijk wil mijn familie dat ik met kerst ook nog even langskom. maar als er 1 ding is waar ik een hekel aan heb is het kerst met mijn familie. mijn moeder gaat altijd zeuren dat er te weinig peper in het eten zit ( zij eet zoveel zwarte peper dat het gewoon niet gezond is en ik bod voor haar nieren.) waarvan me oma weer gaat stressen dat het niet goed is. me zusje zoekt ieder jaar ruzie met iedereen die rondloopt. mijn opa word chagrijnig van het ge zenuwpees van oma. en zo kan ik wel even doorgaan. het is wel duidelijk dat dit gezin meerdere generaties aan opvoed problemen en mentale problemen bevat. dus als ik nu met opa naar de beurs ga, ga ik niet met kerst naar ze toe. dan heb ik de kerstvakantie ook meer tijd om met vrienden af te spreken. normaal vond ik het altijd zielig voor mijn familie maar de laatste jaren denk ik steeds meer: “het is mijn leven dus waarom zou ik alles doen om hun gelukkig te maken als ik er zelf ongelukkig van word?”

dus deze vakantie ga ik flink wat huiswerk maken. en deel van mijn vrienden weer zien. en ook nog wat blog ideeën uittypen en posten haha.

dank voor het lezen van mijn blog!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *