Hoi leuk dat jullie bij deel 2 zijn gekomen van mijn blog opzoek naar mijn biologische ouders.

In deel 1 gaf ik jullie een kleine inleiding van mijn verhaal. Ik eindigde met dat ik open ging staan voor wie ik was en wie mijn ouders waren. Dat kwam ook omdat ik ouder werd en vrienden om mij heen gingen vergelijkingen maken met hun ouders, en daar vertelde zij dan over. Helaas kan ik dat niet ( nog niet).

Ik werd meer en meer nieuwsgierig naar waar ik vandaan kwam en wie mijn ouders waren. Maar waar begin je nu , ik had geen flauw idee. Ik weet mijn echte achternaam en ben dat is gaan opzoeken op Google, maar op mijn achternaam ( ratchavej ) vond ik van alles. Het was een soort speld in een hooiberg.

Ik ben wat opgaan zoeken over hoe andere zijn begonnen met zoeken naar hun biologische ouders. En naarmate ik me er wat meer in verdiep blijkt het zo te zijn dat de ouders die ik nu heb een aantal papieren van mij hebben. Mijn geboorte akte en papieren vanuit het kindertehuis. Daar was ik super benieuwd naar , vooral naar wat er instaat. Al gauw vroeg ik aan mijn ouders of zij die papieren hadden en of zij een mooi mapje wilde maken voor mij met die papieren erin. Gelukkig deden zij dat en had ik al gauw een mapje met allerlei papieren. Ik begon bij me geboorte akte daar stond mijn echte naam : Decho Ratchavej, mijn ouders die ik nu heb hebben mijn naam iets makkelijker gemaakt zodat je het qua uitspraak beter kan uitspreken en dat werd toen : Desjo.
Maar ik was vooral benieuwd naar de papieren van mijn ouders , helaas zonder foto maar wel met een vinger afdruk. Ik vond hun namen die ik al wist maar wat ik ook vond en dat was voor mij nieuw was een adres , ik denk het adres waar zij die tijd gewoond hebben, en misschien nu nog wonen. Ik ging gelijk op Google maps speuren op het adres, waar ligt dit ? Hoe ziet het eruit? Ik werd er niet veel wijzer van , ik Thailand word een deel opgesplitst in districten.

Wat mij ook opviel waren papieren van het kindertehuis, daar stond in hoe ik vroeger als kind reageerden op dingen en hoe ik was. Wat er ook in stond is dat ik een hazenlip heb, in de papieren stond dat ik dat van mijn moeder heb. In ieder geval is dat 1 ding wat ik nu weet over mezelf is dat ik de hazenlip van mijn moeder heb gekregen. Waar ik ook achterkwam is dat ik het tweede kindje was in de familie dus ik heb nog een broer of zus en uit de verhalen blijkt dat ik nog een broer heb.

Ik kwam achter veel dingen zoals de namen van me ouders , het woonadres , de leeftijden van mijn ouders, maar 1 ding ontbrak voor mij en dat waren 2 gezichten. Tot de dag van vandaag heb ik alleen 2 namen.

In mijn volgende blog schrijf ik welke stappen ik heb genomen tot het echt zoeken van mijn ouders , zal het mij lukken?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *