Vooroordelen, stigma’s en meningen. Iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad en sommige meer dan andere. Ik vertel een verhaal door de manier waarop ik mijzelf presenteer. En verhaal dat niet overeen komt met het beeld dat veel mensen hebben over de jeugdzorg. Het eerste dat ik hoorde toen ik zei dat ik vrijwilligers werk deed in de jeugdzorg bepaalde of ik mijn verhaal kwijt kon aan die persoon of niet. Een positieve reactie was een ja en een negatieve reactie een nee. Soms kreeg je dingen te horen als ‘Oh je werkt met die probleemkinderen?’ en soms kreeg je dingen te horen als ‘Je hoeft geen moeder Theresa te spelen voor die kinderen hoor ze moeten het zelf maar uitzoeken.’ of een favoriete is ‘Oké nou we hebben al wat slechte ervaringen met jongeren uit jeugdzorg gehad dus ik weet niet zeker of dit de baan voor jou is.’ Toen ik solliciteerde als huishoudelijke hulp.

Sindsdien heb ik het nooit meer in een sollicitatiegesprek gezegd tot voor kort. Ik ben opzoek naar en stage voor mijn derde jaar en ik denk enerzijds dat het mij kan helpen om een streepje voor te krijgen op nog wat onervarener studiegenoten. Anderzijds ben ik nog steeds doodsbang voor wat ze denken over mij. En na 5 maanden lang te solliciteren ben ik bang dat het met een stage zoeken en keer op keer afgewezen worden toch het laatste is. Zelfs op een plek waar ik al werk ben ik afgewezen. Iets dat mij ook aan het denken zet over wat ze nou eigenlijk verwachten van een stagiaire.

Een onbeschreven blad ben ik zeker niet. Daarom weet ik ook dat de enige manier om er achter te komen is om door te blijven gaan en te blijven hopen. Want soms is hoop voor een betere toekomst de enige manier om jezelf te blijven motiveren om door te gaan.

Feta tomaat pasta 2 personen.

-Blok fetakaas
-2 knoflookteentjes
– 1 takje rozemarijn
-600 gram kleine tomaatjes
– gedroogde oregano
– zout en peper
-olijfolie
– Pasta naar behoeve

-Ovenschaal
-pan, om de pasta in te koken

Dit is echt het simpelste recept wat je maar kan bedenken. In de ovenschaal die je de tomaatjes, de gepelde teentjes knoflook, de kruiden en een klein beetje olijfolie. Je snijdt ongeveer een vijfde of een kwart van de fetakaas af, je houdt dit blok heel en legt het in het midden van de ovenschaal, tussen de tomaten. Zet dit in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 30 a 40 minuten. Kook de pasta, voor 2 personen.

Als er een goudbruine laag op het blok feta kaas te zien is haal je de ovenschaal uit de oven. Haal de rozemarijn en eventueel de knoflook uit de schaal. En plet met een vork alle tomaten en feta door elkaar. Doe de pasta in de schaal en meng het geheel. Serveer dit eventueel met een salade of wat verse basilicum en geniet ervan!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *