Mijn tijd in de jeugdzorg heb ik best als prettig ervaren , ondanks mijn problematiek.

Ik leerde zelfstandig te worden op een beste jonge leeftijd. Het leren voor je zelf te zorgen ging in het begin moeizaam, een goed dagritme aanhouden , dagbesteding , koken en de was doen het hoorde er nu allemaal bij.

Ik woonde met met verschillende jongeren met verschillende problematiek. Sommige zaten er al wat langer en andere zaten er pas net. 

De jongeren die er net waren zoals ik gingen wat meer met elkaar om, we woonde samen dus je ziet elkaar elke dag en dat zorgt ervoor dat je een band opbouwt. 

Een band die voor mij heel belangrijk was. 

Het liet mij zien dat ik niet de enige ben op de wereld met problemen en dat het niet erg is als het even niet mee zit. 

Ik leerde veel jongeren kennen waar ik elke dag mee om ging en met vele heb ik een goeie band in die tijd met ze opgebouwd, het gaf mij een gevoel van vertrouwen , dat ik er mag zijn om wie ik ben. 

Ik bouwde mooie vriendschappen op binnen de groep waar ik woonde, ik voelde me verbonden met hun. Ik hoefde me bij hun niet te schamen dat ik problemen heb of dat het me even niet lukt, zij snapte dat heel goed. 

Heb jij binnen jou groep een goeie vriend of vriendin waar je je problemen wel is mee bespreekt ? Laat het me weten in de reacties

3 reacties

 1. Sharon op zegt:

  Een heel mooie blog Desjo. Ik ben blij dat ook jou ervaring in de instelling prettig was. Heb je nog contact met andere jongere van toen?

 2. Laure op zegt:

  Dag Desjo

  Heel leuk om te lezen dat je veel vrienden hebt gemaakt tijdens jouw tijd in de jeugdzorg. Mijn vraag hierbij is of je in het begin moeilijkheden ervaarde je open te stellen naar andere jongeren toe? Wat zorgde ervoor dat je je bij hen op je gemak voelde en je met hen verbonden voelde?

  Ik vind vrienden ook iets zeer belangrijks in mijn leven. Als ik het eens wat moeilijker heb, staan zij altijd voor me klaar om me op te beuren! Ik herken mezelf in het verhaal dat je brengt.

  Groetjes en ik hoop dat alles goed gaat met jou!

  Laure (student)

  • Desjo op zegt:

   hooi ,
   alles gaat goed met mij leuk dat je het vraagt en
   leuk om te zien dat je me blog leest en er een vraag over hebt.
   ik vond het in het begin wel lastig om me open te stellen naar de andere jongeren aan de andere kant ben ik best sociaal als ik dat van me zelf mag zeggen, dus ik zocht hun ook snel op omdat ik interesse had in hun verhaal was en wie hun waren.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *