Het is nogal wat! Uit huis gehaald worden of misschien ergens wonen waar je geen thuis tegen kan zeggen. Het voelt oneerlijk en dat is het ook, maar misschien helpt het je wel een beetje als je iemand hebt die je begrijpt. Iemand vinden die je volledig begrijpt is niet gemakkelijk. Maar ik geloof dat het wel kan, al weet je niet wanneer je die persoon tegenkomt. Misschien ben ik die wel voor jou.

Eigenlijk ruil je als mens een set moeilijkheden in voor een andere set. Mogelijkheden verdwijnen vaak niet zomaar. Ook als je 18 wordt, zullen niet plots al je zorgen weg zijn. Maar je leert er wel mee omgaan, je leert op wie je kan rekenen, je leert wat je het best helpt, en je leert ook dat je sterk bent. Je bent immers al ver gekomen. Je mag je hoofd niet laten hangen. Al is dat soms verleidelijk. Eigenlijk mag je je hoofd wel even laten hangen, bij wijze van rust. Maar daarna moet je weer recht vooruit kijken. Voorzichtig, maar langzaam. Optimistisch maar ook realistisch. Ik weet dat je het kan, nu jij nog. Ik geloof er alvast in!

3 reacties

  1. Sophie (studente) op zegt:

    Hallo Fien,

    Sinds kort werk ik zelf in de jeugdzorg bij jonge kinderen. En vind het erg belangrijk dat ze iemand vinden om hun ei bij kwijt te kunnen. Het is niet gemakkelijk om een veilige haven te bieden waar ze hun hart kunnen open.

    Heb je tijdens jouw tijd dat je in de jeugdzorg zat het gevoel gehad dat je iemand had waarbij je terecht kon? En hoe ging je er mee om als jezelf veranderde van locatie of dat je persoon weg gaat..

    Groetjes
    Sophie

  2. rani (studente) op zegt:

    Hallo Fien,

    Je gaf aan dat je het belangrijk vind dat er in je leven iemand is dat je min of meer begrijpt. Ikzelf vind dat ook! Om aan iemand duidelijk te maken dat ik min of meer kan begrijpen hoe de persoon zich voelt, haal ik soms voorbeelden uit mijn eigen leven aan (ik heb daar veel aan als mensen dat bij mij doen). Maar ik vraag me ook wel af in hoeverre je dit als professional kan/mag doen? Aangezien ik nog maar weinig praktijkervaring heb gehad, heb ik nog geen ervaringen gehad waarbij het teveel vrijgeven van mijn leven negatieve dingen met zich meebracht. Wat is jouw visie hierover?

  3. Bo (student) op zegt:

    Hey Fien,

    Ik begrijp je volledig en vind het mooi dat je het neerschrijft! Ik heb voor jou een vraagje i.v.m. je tijd in de jeugdzorg, namelijk: Had je snel een band met de begeleiders? In welke mate vind je het van belang dat de begeleider “echt” is en zichzelf kwetsbaar durft open stellen?

    Groetjes,
    Bo (studente)

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *